* HOME *

   

Aktuální informace z AHbK

 

V pondělí 18. června 2012 se v sídle AHbK na Dobré Vodě uskutečnila tradiční schůze vedoucích mužstev, na které proběhlo jednak stručné zhodnocení skončené sezóny 2011/2012 a zároveň byly projednány novinky týkající se sezóny 2012/2013. Jako každý rok je novinek celkem dost. V Extralize i 1. lize bude v příští sezóně nastupovat 10 mužstev a jako obvykle je nejvíce změn v Extralize. Tam totiž došlo ke sloučení mužstev HPC Pekárenská a Long Cash do nového mužstva HBC Ryzab Group. Mužstva KN Interiery a TJ Lafeta sestoupila do 1. ligy a mužstvo Rapid-Regina se spojilo se Stoupou a společně s ním sestoupilo až do 2. ligy. Do Extraligy naopak z 1. ligy postoupil tým HBC Křenovice.

Co se týče 1. ligy, tak z 1. ligy sestoupila mužstva SK Včelná a HBC Stoupa, z 2. ligy naopak postoupilo mužstvo Pink Panthers.

         
Složení Extraligy a I. ligy AHbK v sezóně 2012/2013 tedy bude vypadat následovně:
Extraliga AHbK     I. liga AHbK  
HC Čejkovice
HC Krasejovka
HBC Plav
HC Rebels
HBC Ryzab Group
HC Hurican
SK Dobrá Voda
TJ Nové Vráto
Flying Elephants-TSTV
HBC Křenovice
    TJ Lafeta 1985
KN Interiery
HBC Plav "B"
HC Čejkovice "B"
Cardiax
SK Dobrá Voda "B"
SKD Dobřejovice
HBC Zavadilka-Čakov
HC Samson
Pink Panthers
 
         

Start Extraligy je naplánován na víkend 6. - 7. října, poslední kolo roku 2012 bude odehráno o víkendu 1. - 2. prosince. Po novém roce se začne hrát 12. - 13. ledna a poslední kolo základní části bude odehráno 23. - 24. března. Play off začne ve dnech 6. - 7. dubna s tím, že čtvrtfinále se bude hrát 2 víkendy. Semifinále a finále už proběhne klasicky během jednoho víkendu a vítěz Extraligy bude známý 28. dubna 2013.

I. liga bude odstartována o týden dříve než Extraliga, tedy o víkendu 29. - 30. září, poslední kolo roku 2012 se odehraje 8. - 9. prosince. Po novém roce se začne hrát už 5. - 6. ledna a poslední kolo základní části se odehraje 23. - 24. února. Play off začne hned o týden později o víkendu 2. - 3. března. Čtvrtfinále a semifínále se bude hrát 2 víkendy, finále se odehraje během jednoho víkendu a vítěz 1. ligy bude známý 31. března 2013.

Ještě před startem soutěží se ve dnech 22. - 12. září uskuteční 2. ročník Memoriálu Františka Hondlíka.

Co se týče mužstev, která budou svá domácí utkání hrát v Plavu, tak jejich výčet je následující:
- V Extralize bude hrát v Plavu HBC Plav, HC Krasejovka, TJ Nové Vráto, Flying Elephants-TSTV a HC Hurican.
- V 1. lize budou plavské hřiště využívat HBC Plav "B", HC Samson, Cardiax a TJ Lafeta 1985.
- Ve 2. lize budou v Plavu hrát SK Planá, Budweis, SK Včelná, Stoupa-Rapid, Sokol Římov VCHS, Cardiax "B" a TJ Nové Vráto "B"
- Ve 3. lize bude mít v Plavu domácí hřiště TJ Dynamo
Celkem tak bude mít v Plavu domácí hřiště rekordních17 mužstev.


© 2012 by Petr Kopic