* HOME *

   

Přípravné utkání 28.8.2008 od 18:00
TJ Vltava ČB - HBC Plav 5:2 (1:0;2:0;2:2)

 

Ve čtvrtek 28. srpna odehrál HBC Plav první přípravné utkání na novou sezónu. Soupeř byl více než zdatný. Byl jím jeden z nejleších jihočeských klubů působících v soutěžích řízených ČMHbS - českobudějovická Vltava. Protože se hrálo na Vltavě, hrálo se podle pravidel ČMHbS, tedy 3 x 15 minut čistého času s oranžovým míčkem.

Úvodní třetina vyzněla překvapivě lépe pro hosty z Plava, kteří se prezentovali dobrým pohybem, díky němuž si hned v úvodní desetiminutovce vypracovali několik vyložených šancí. Gól ale nedokázali vstřelit ani Říha ani Jan a Matěj Táchovi. Vltava se rozjížděla pomaleji, ale postupně hru nejen vyrovnala, ale začala mít i převahu. Několik nebezpečných střel nejprve zlikvidoval pozorný Beneš, ale ve 14. minutě se už skóre měnilo poté, co Hoffman vyhrál buly a Nýdl od modré prostřelil Beneše.

Ve druhé třetině převaha Vltavy, která v utkání točila 3 útočné řady, narostla. Hosté měli čím dál více problémy s rotujícími domácími útočníky a samozřejmě i s nezvyklým míčkem, hrou v pěti hráčích a orientací na velkém hřišti. Šance se tak rodily zejména před Benešovou brankou. Plavský brankář řadu ošemetných situací sice vyřešil, přesto domácí přidali další 2 branky. Hosté měli šancí méně než ve třetině úvodní, přesto některé situace po gólu volaly.

V závěrečné třetině nejprve domácí vytáhli skóre až na 5:0. Na druhé straně se zdálo, že pro plavské hráče zůstane domácí branka zakletá až do konce utkání. Nakonec se hosté přece jen dočkali a zásluhou dvou přesných střel J. Šívra zkorigovali skóre na celkem přijatelný výsledek 5:2.

Odveta v Plavu se uskuteční v týdnu od 15. do 19. září. Konkrétní datum ještě nebylo stanoveno.

Branky a nahrávky: 14. Vltava 1:0; 18. Vltava 2:0; 26. Vltava 3:0; 34. Vltava 4:0; 40. Vltava 5:0; 41. J. Šívr (Říha) 5:1; 44. J. Šívr (Pávek) 5:2
Bez vyloučení
Sestava HBC Plav:
Beneš - Pávek, P. Lonsmín, J. Šívr, M. Tácha, Říha - Postl, P. Tácha, Z. Tácha, P. Kopic, J. Tácha - Novotný

© 2008 by Petr Kopic