* HOME *

   

Přípravné utkání 31.8.2010 od 18:00
SK Dobrá Voda - HBC Plav 3:5 (1:1;0:4;2:0)

 

K prvnímu přípravnému utkání sezóny odcestoval HBC Plav na Dobrou Vodu, kde se utkal s místními hokejbalisty. Plavští měli k dispozici pouze 3 obránce, takže se v obraně nejprve objevil Bartizal a od druhé třetiny se do obrany přesunul další útočník Kopic.

Úvod utkání nesl všechny znaky prvního utkání sezóny. K vidění bylo několik šancí, ale také nepřesnosti a nedůrazná koncovka. Mírně nebezpečnější byli přece jenom hosté a ti se také nakonec dostali do vedení. Ve 12. minutě se v přesilovce trefil obránce Novotný. Domácí ale odpověděli velice rychle. Střelu od modré totiž Beneš vyrazil pouze před sebe a dobíhající útočník Dobré Vody nezaváhal.

Druhá třetina patřila plavským hokejbalistům. Ve 25. minutě našel před brankou Z. Tácha svého bratrance Matěje a ten strhl vedení na plavskou stranu. Ve 31. minutě došlo před domácí  brankou k obrovskému závaru, ve kterém se nejlépe zorientoval Pávek a dotlačil míček za brankovou čáru. Hosté byli na koni a další drtivý zámek předvedli ve 37. minutě. Kopic ani Postl se sice neprosadili, k odraženému míčku se ale dostal Jiříček a bekhendovým blafákem jej poslal do sítě. V závěrečné minutě se o podobný tlak pokusili i domácí, k míčku se ale dostal Kopic, který vysunul do sóla Z. Táchu a ten zamířil přesně do levého horního rohu. Po dvou třetinách tak hosté vedli 5:1.

I úvod závěrečné třetiny patřil hokejbalistům z Plava. Několik dobrých šancí ale do úspěšného konce nedotáhli a tak se probudili i domácí. Ti se také nakonec prosadili ve 49. minutě, když využili toho, že Postl před vlastní brankou podklouzl. Závěrečná desetiminutovka přinesla poměrně divoký hokejbal, při kterém se na obou stranách prakticky neustále střídala přečíslení dva nebo tři na jednoho. K vidění bylo i několik sólových úniků, z nichž jeden domácí 5 minut před koncem proměnili a stanovili tak konečné skóre 3:5.

Odveta se uskuteční o týden později, tedy v úterý 7. září od 18 hodin na plavském hřišti.

Branky a nahrávky: 12. Novotný (Pávek) 0:1 - přesilovka; 14. D. Voda 1:1; 25. M. Tácha (Z. Tácha) 1:2; 31. Pávek 1:3; 37. Jiříček (Postl) 1:4; 40. Z. Tácha (Kopic) 1:5; 49. D. Voda 2:5; 55. D. Voda 3:5
Vyloučení 1:0; využití 0:1
Sestava HBC Plav:
Beneš - Pávek, Novotný, Z. Tácha, M. Tácha - Postl, Kopic, Bartizal, Jiříček


© 2010 by Petr Kopic