* HOME *

   

Informace o systému soutěží AHbK v sezóně 2013/2014

 

Protože se před sezónou 2013/2014 v systémech soutěží AHbK uskutečnila celá řada změn, přinášíme zde základní výtah z propozic. V podstatě došlo ke sloučení extraligy a prvních osmi mužstev z I. ligy. Vzniká tak soutěž s názvem I. liga se 16 účastníky, kteří byli rozděleni do dvou skupin.

Ve skupině "A" budou hrát tato mužstva: HBC Plav, HC Krasejovka, TJ Nové Vráto, SK Dobrá Voda, Flying Elephants-TSTV, HC Čejkovice "B", Pink Panthers a HC Samson.

Ve skupině "B" budou hrát: HC Čejkovice, HBC Ryzab Group, HC Hurican, HBC Křenovice, TJ Lafeta, HBC Plav "B", Rapid-Stoupa a Cardiax.

Systém soutěže: Dlouhodobé soutěže se hrají dvoukolově, každý s každým (doma - venku). Hraje se v základních skupinách (A, B) a následně v nadstavbových skupinách (C, D). Do skupin C se zařadí týmy z 1. - 4. míst, do skupin D týmy z 5. - 8. míst, zápasy s postupujícími týmy ze základních skupin se započítávají do tabulek nadstavbových skupin.

Pozor, v případě, že by ve stejné nadstavbové skupině měly hrát týmy „A“ i „B“ z jednoho oddílu, tak musí dojít k uzavření soupisek (tzn. nemožnost střídavých startů), jinak vždy „A“ tým bude zařazen do skupiny C a „B“ tým do skupiny D a tím dojde k posunu týmů ze 4., příp. 5. míst základních skupin.

Střídavý start (pokud „A“ a „B“ tým jednoho oddílu nehraje ve stejné skupině) = možnost nastoupení max. 2 hráčů „A“, resp. „B“ týmu za „B“, resp. „A“ tým v jednom utkání, s tím, že konkrétní hráč smí nastoupit v max. 30% utkání základní (resp. skupinové + nadstavbové) části.

Všechny soutěže pokračují Play-off systémem. Právo účastnit se získává celá sk. C (Extra play-off 1. ligy) a navíc první 4 týmy sk. D (Play-off 1. ligy).  Podmínkou účasti je zaplacení startovného pro Play-off ve výši 900 Kč. Mužstva, která mají smlouvu o bezplatném pronájmu s majiteli hřišť, platí startovné ve výši 600 Kč. Startovné pro play-off se hradí nejdéle v první pondělí následující po skončení základní části sezóny v kanceláři AHbK.


© 2013 by Petr Kopic